Balltest – del 2

Her kommer resten av mine ballvurderinger.

PKlevan_PKL3368
Myk gummifotball. Utrolig myk og lett å tygge på. Til å være så myk har den også usedvanlig god sprett. Godt egnet både til inne- og utebruk. Litt for lett til bruk på snø (den ruller for dårlig). 4 bein.

 

DSCF0759
Tennisball. Må være av høg kvalitet og gjerne godkjent av av det internasjonale tennisforbundet (http://www.itftennis.com/technical/balls/approved-balls.aspx). Det er mye dårlig ute på markedet.   Personlig foretrekker jeg Penn eller Slazenger. Fantastisk sprett. Ruller utmerket på fast underlag, noe dårligere i dyp eller våt snø. Varer lenge (så lenge de ikke ruller ned i Otra). En av testens vinnere som aldri slår feil. Mangler pipelyd. 4 bein.

 

PKlevan_PKA1891
Rugby. God å bite på og artig pipelyd. Imidlertid veldig uforutsigbar sprettbane. Iditoisk dårlig i snø. Og dessuten så er vel rugby omtrent like mye ball som amerikansk fotball er fotball! 2 bein.

 

PKlevanPKL_0200 1Pipetennsiball. Ikke la bildet lure dere. Dette er så visst ingen kjedelig ball. Bra sprett, kjempehøy pipelyd og god rulleevne. Fungerer bra ute også. Den perfekte all-roundballen. Noe for French open? 5 bein.

 

PKlevanPKL_0204«Tennisball» fra dyrebutikk. Hadde likt å se Federer med denne. Knallhard, tung og uten sprett og pipelyd. Det eneste positive med denne er at filten kan rives av. Dårlige greier. 1 bein.

 

PKlevan_PKA9743
Tøyfotball. Har denne i to forskjellige størrelser. Den på bildet (arkivfoto) er den største. Den minste er den som er aller best. Myk og god. Solid og med en herlig pipelyd. Inni er det herlig vatt, som man i et heldig øyeblikk kan få ut litt av. Uten sprett, og ruller selvfølgelig dårlig utendørs. Ballen kan også fungere som hodepute. Den perfekte inneball. 5 bein.

 

PKlevan_PKA1909Mikke Mus- / Ole Brumm-ball. Finnes sikker også med mange andre motiv. Ideell størrelse i forhold til bitegrep. OK sprett (Brumm noe dårligere enn Mus), super rulleevne på snø. Dette er ballen vi ønsker å løpe etter ute i vintersesongen. Den perfekte uteball. Henholdsvis 5 og 4 bein.

 

Share